Orta gerilim dağıtım sistemlerinde reaktif güç kompanzasyon tekniklerinin incelenmesi - Yoldaş, Muhammet Aydın (My University, 2011)
Bu tez çalışmasında, orta gerilim dağıtım sistemlerinde reaktif güç kompanzasyon teknikleri incelenmiştir. Öncelikle reaktif güç kompanzasyonu hakkında genel bilgi ve orta gerilim tesislerinde reaktif güç kompanzasyonu ve kullanılan malzemeler hakkında detaylı teknik bilgi verilmiştir. TEİAŞ' ın bir indirici merkezinin gerçek değerleri göz önünde bulundurularak bir sanayi bölgesini besleyen fideri üzerinde orta gerilim kademeli kompanzasyon uygulaması, bir demir çelik fabrikasında uygulanan orta gerilim kademeli kompanzasyon uygulaması ve TCDD' ye ait 27,5 kV monofaze çıkış gerilimli indirici merkezde uygulanan orta gerilim kademeli kompanzasyon uygulaması incelenmiştir. Orta gerilim tesislerinde klasik kademeli kompanzasyon çeşitleri ve statik kompanzasyon çeşitleri incelenmiştir. Orta gerilim tesislerinde klasik kademeli kompanzasyon ile alçak gerilim tesislerinde klasik kademeli kompanzasyonun karşılaştırılması yapılmıştır. Bu yapılan çalışmalar MATLAB SIMULINK programı yardımı ile simülasyonları gerçekleştirilerek desteklenmiştir.Anahtar Kelimeler: Reaktif güç kompanzasyonu, klasik kademeli kompanzasyon, pasif filtreli kompanzasyon, statik kompanzasyon
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Reaktif güç kompanzasyonu; Klasik kademeli kompanzasyon; Pasif filtreli kompanzasyon; Statik kompanzasyon