Hibrit enerji sistemlerinde güvenilirlik analizi - Demircioğlu, Murat (My University, 2012)
Enerji üretiminde alternatif çözümler üretmek amacıyla kullanılan hibrit enerji üretim sistemlerinin sayısı sürekli artmaktadır. Bu sistemlerde rüzgar ve güneş gibi değişken bazı enerji kaynakları kullanıldığından, sistemden elde edilen enerjinin güvenilirliğinin analiz edilmesi gerekmektedir. Bu tezde rüzgar türbini, PV panel, dizel generatör, klasik santral ve bataryadan oluşan hibrit enerji üretim sistemlerinin güvenilirlik analizi incelenmiştir. Analizde hibrit sistemin kurulacağı bölgenin rüzgar ve güneş verileri de dikkate alınmıştır. Farklı türde enerji kaynakları kullanılarak birçok hibrit sistem oluşturulmuş ve aynı zamanda bu sistemler Matlab programında oluşturulan güvenilirlik kodları ile analiz edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Güvenilirlik, rüzgar türbini, PVpanel, dizel generatör, batarya
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012
Keywords: Güvenilirlik; Rüzgar türbini; PV panel; Dizel generatör; Batarya