Labvıew ile mikrodenetleyicili bir endüstriyel otomatik sıcaklık kontrol sistemi - Artuğ, Necdet Tuğrul (My University, 2010)
Günümüzde gelişen teknolojiyle beraber hayatımızı kolaylaştıran neredeyse tüm elektronik aletlerde bir ölçüm ve kontrol sistemi bulunmaktadır. Bu çalışmada sıkça kullanılmakta olan kontrol sistemlerinden biri olan sıcaklık ölçümü ve kontrolü yapılmıştır.Sıcaklık algılayıcı olarak J tipi termokupl kullanılmıştır ve termokuplun soğuk eklem kompanzasyonu için LM35 analog sıcaklık algılayıcısından yararlanılmıştır.Kontrol için ise Microchip firmasının PIC 16F877 mikrodenetleyicisi kullanılmıştır. Bu mikrodenetleyicinin içinde ADC bulunduğundan ek bir donanım ihtiyacı ortadan kalkmıştır. Algılayıcılardan elde edilen sıcaklıkla orantılı gerilim, ADC ile dijital veriye dönüştürülmüştür. Dönüştürülen bu değerin, bir göstergede gözlemlenebilmesi sağlanmıştır.Tez kapsamında kullanılan dil, mikrodenetleyici dilidir. Derleyici olarak da Microchip firmasının ücretsiz sağlamış olduğu MPLAB geliştirme ortamı kullanılmıştır.Son olarak kontrol sisteminin PC ile bağlantısı sağlanmış ve National Instruments firmasının geliştirmiş olduğu LabVIEW yazılımı ile doğrusallaştırma işlemi gerçekleştirilmiştir. Buna ek olarak, kişisel bilgisayarda bulunan program ile sıcaklık sayısal ve grafiksel olarak izlenebilir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010
Keywords: PIC mikrodenetleyicileri; LABVIEW; LABVIEW yazılımı