Rüzgar enerjisi ile elektrik üretim projesinin reel opsiyonlar yöntemi ile değerlemesi - Terzioğlu, Cihad (My University, 2011)
Bu tezin amacı, yenilenebilir enerji projelerinin reel opsiyonlar yöntemi ile değerlendirilmesi konusunun incelenmesidir. Bu proje çalışması spesifik olarak üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde, dünyadaki enerji tüketimi yenilenebilir enerji kaynaklarına vurgu yapılarak ele alınmıştır. İkinci bölümde ise finansal opsiyonların temelleri anlatılarak reel opsiyonlar üzerinde durulmuştur. Bu çalışmanın son kısmında ise yukarıda bahsettiğimiz iki konudan yararlanılarak yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi reel opsiyonlar teorisi altında incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Üretim ve çevre sorunlarında enerji tedariki; Dünya enerji arz ve talebi; Yenilenebilir enerji; Finansal değerleme yöntemleri; Finansal opsiyonlar