1923-1938 Atatürk Döneminde askeri havacılığımız - Kilimci, Perihan (My University, 2003)
1923-1938 Atatürk Döneminde Askeri Havacılığımız 1923-1938 yıllarında Türk havacılığında Atatürk ve dünya ülkeleri ile ilişkiler belirgin etkenler olmuştur. Bu tez çalışmasında öncelikle, dünya ülkelerinin havacılık teşkilatı ve uçak endüstrisi incelenmiştir. Daha sonra Türk askeri havacılığı üç dönemde incelenmiştir: 1923 yılında, 1924-1932 yıllarında ve 1933-1938 yıllarında. Bu dönemlerdeki Türkiye savunma bütçesi de incelenerek, dünya ülkeleri gibi Türkiye'nin de silahlandığı görülmüştür. Atatürk dönemindeki askeri uçaklarının özellikleri ve fotoğrafları da teze ek olarak eklenmiştir. 1923-1938 yıllan arasında Türkiye'nin; Fransa'dan, ABD 'den, Almanya'dan, İngiltere'den, İtalya'dan, Polonya'dan, Yunanistan'dan, Çekoslovakya'dan, Rusya'dan, Danimarka'dan, Hollanda'dan uçak temin ettiği saptanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2003
Keywords: Dünyada askeri havacılığın kuruluşu ve gelişmeleri (1903-1938); 1923 yılında türk hava kuvvetleri; 1924 - 1932 yılları arasında türk hava kuvvetler; 1933 - 1938 yılları arasında türk hava kuvvetler