Betonarme yüksek yapıların taşıyıcı sistem analizi - Vardar, Özlem (My University, 2005)
Yeryüzünde bina yapmak için kullanılabilir alanların kısıtlılığına karşın nüfus yoğunluğunun giderek artması çok katlı yapılan kaçınılmaz kılar. Zira mevcut kullanılabilir alam artırmanın tek yolu budur. Bu çalışmadaki hedef, betonarme yüksek yapılarda alternatif taşıyıcı sistem ve malzeme kullanımını araştırmaktır. Örnek alman 40 katlı bir betonarme bina kolon-kiriş ve perdeli bir sistem olarak tasarlanmış ve karşılaştırılmıştır. Sonuçta perdeli sistemin, kolon - kiriş sistemli taşıyıcı sisteme göre daha rijit ve daha ekonomik olduğu görülmüştür.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: Yüksek yapılar; Kompozit kirişler; Kompozit kolonlar; Çok katlı betonarme yapılar; Alternatif taşıyıcı sistem ve malzeme kullanımı