HNC Yaklaşıklığı altında LJ akışkanının yapı ve termodinamik özelliklerinin incelenmesi - Can, Emine (My University, 1995)
Sıvı halin anlaşılmasında, yapı ve termodinamik niceliklerin incelenmesi bir temel oluşturur. Bu nicelikler, basınç, enerji ve sıkışabilirlik denklemleri ile g(r) radyal dağılım fonksiyonu ve S(q) yapı faktörleridir. Bu çalışmada, Lennard-Jones(LJ) potensiyelini kullanarak, Hypernetted- Chain(HNC) yaklaşıklığı ile Sıvı argon'un yapısı ve termodinamik özellikleri tartışılmıştır. Sıvı teorilerinin integral denklemlerinin çoğunun başlama noktası olan Ornsteın-Zernike(OZ) denkleminin nümerik çözümü üzerine çalışılmıştır. II
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1995
Keywords: Sivi hal kuramlari; HNC yaklasikliginda oz denkleminin nümerik cözümü; Lennard Jones akışkanının yapı ve termodinamik özellikleri