Dijital görüntü işleme - Gümüşer, Murat (My University, 2001)
Dijital görüntü işleme bir görüntünün dijital formata dönüşümü ve bilgisayarla işlenmesi konularım içerir. Bu çalışma görüntü işleme metotlarına bir giriş niteliğindedir. Görüntü gösterme ve saklama ortamı olarak bitmap görüntüleri ve dosyaları seçilmiştir. Araştırma alanı ağırlıklı olarak gri ton değerli görüntüler ve ikilik görüntüler üzerine odaklanmıştır. Uygulamalar için, verimli çalışmaları ve hesapları hızlı yapabilmeleri nedeniyle C ve C++ bilgisayar programlama dilleri kullanılmıştır. Çalışmada ikilik görüntüler için matematiksel morfolojinin temel kavramları tanıtılmıştır. Gri tonlu görüntüler için kontrast geliştirme, gürültü giderme, çizgi ve kenar belirleme, ve eşikleme algoritmaları incelenmiştir. Histogram eşitleme ve filtreleme gibi çeşitli teknikler test görüntüleri üzerinde uygulanmış ve sonuçlar karşılaştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Dijital görüntü temellejri; Görüntü geliştirme morfoloji; Gri ton değerli görüntü; İkilik görüntü; Kontrast geliştirme; Gürültü giderme; Eşikleme