Yoğuşmalı kazanların Türkiye'deki iklim bölgelerine ve ısıtma sistemlerine göre analizi - Akaryıldız, Sedat (My University, 2002)
Yüksek verimli ve enerji kayıplarını azaltan yoğuşmalı kazanlar tanıtılmış ve ekonomiklikleri incelenmiştir. Yoğuşmalı kazanlar klasik yer tipi kazanlarla karşı 1 aştırılmıştır. Yoğuşmalı kazanlarda en çok kullanılan yakıt olan doğal gaz anlatılmıştır. Alt ve üst ısıl değer kavramlarından bahsedilmiş, yoğuşma olayı anlatılmıştır. Sıcaklık aralıkları yöntemi ve bin metodu anlatılmış, bu metot kullanılarak Türkiye' nin değişik iklimlerindeki ısı kayıpları aynı olan evlerde, değişik ısıtma sistemlerinde oluşan enerji kazanım değerleri hesaplanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002
Keywords: Yakıt tipleri yanma olayı; Farklı su sıcaklıklarına göre kazan tipleri; Sıcaklık aralığı yöntemi; Dört farklı ildeki ısı kayıpları aynı olan farklı evlerdeki yoğuşmalı kazanlarda olan yoğuşma miktarının hesaplanması