Ataşehir Uydukent projesi Baytur İnşaat Firması proje yönetimi - Özatalay, Murat (My University, 1995)
Giriş bölümünde, Çalışma konusunun içeriğini belirtmek için, proje yönetimi fikrinin oluşması, gelişmesi ve günümüz koşulları içinde yapı sektörü açısından önemi vurgulandı. Emlak Bankası, Ataşehir Uydukent Projesi'nde taahhüt firma olan Baytur İnşaat Firmasının, iş hacminin büyüklüğü ve uyguladığı proje yönetimi, çalışmanın konusu açısından doğru bir örnek olduğu belirtildi. Böylece çalışma konusunun içeriği oluştu ve konunun anlatımı için uygulanacak yöntem belirtildi. 1. Bölümde, Ataşehir Uydukent Projesi hakkında genel bilgiler ve veriler açıklanarak, projenin planlama kriterleri ve kararları anlatıldı. Böylece Ataşehir Projesinin kapasitesi ve büyüklüğü irdelendi.Bu açıdan taahhüt firmaların üstlendikleri işlerin karmaşıklığı, aktivitelerinin fazlalığı ve önemi anlaşıldı. Firmaların üstlendikleri konut sayıları ve adalar belirtilerek işin çerçevesi belirlendi. 2. Bölümde, Proje yönetimi açıklandı. İlk önce genel kavramları anlatıldı. Proje yönetimi nedir, hangi konularda, nasıl uygulanır ve geçerliliği nedir. Buradan inşaatta proje yönetimine geçilerek, genel kavramlar hakkında bilgi verildi. 3. Bölümde, İnşaat yönetimini açıklamak için, Ataşehir Uydukent Projesinde taahhüt firma olarak faaliyet gösteren Baytur İnşaat Firmasının proje yönetimi incelendi, şekil ve tablolarla anlatıldı. 4. Bölümde, Proje yönetiminin değerlendirilmesi, yürütülmesi ve sonuçları, yapılan çalışma uyarınca, maddeler halinde belirtildi.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1995
Keywords: Ataşehir uydukent projesi; İnşaat firması