Yazılım projelerinde kaliteyi düşüren kodların bulunması - Tanış, Sevilay (My University, 2016)
Günümüzde yazılım onarım maliyeti geliştirme maliyetinden çok daha yüksek olabilmektedir. Sınıfların karmaşıklığı arttıkça projeye sonradan dâhil olan yazılımcıların adaptasyonu zorlaşmaktadır bu da yazılım maliyetini oldukça yükseltmektedir. Bu yüzden kodun mümkün olduğunca anlaşılabilir ve kusursuz olması önem taşır. Üstelik günümüzde yazılım projeleri tek bir kişi tarafından değil, 3-5 veya daha fazla kişi tarafından aynı anda geliştirilebilmektedir. Kodun ilerde anlaşılmayacak derecede karmaşık olmasını engellemek için, geliştirme esnasında kirli kodların bulunup düzeltilmesi, yazılım projesini daha anlaşılır kılacaktır. Bu şekilde projenin geliştirme ve onarım maliyeti minimize edilecektir. Yazılım projelerinde kirli kodları yakalayabilmek için eşik değerlerini belirlemek gerekmektir. Bu değerler dinamik olarak belirlenmelidir, çünkü limitler firmalar arasında farklılık gösterebilmektedir. Yani mutlak alt limit ya da mutlak üst limit diye sınır yoktur. Değinilen ihtiyacı karşılamak için çalışmamızda, kurumların kendi limitlerini oluşturmalarına olanak sağlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016
Keywords: Kirli kodların ve antipatternlerin belirlenmesi; Roslyn; DuplicateFinder; C# to Java Converter; Visual Studio Calculate Code Metrics; IPlasma; Essere