Topolojik indislerle polimetakrilat ve poliakrilatların camsı-geçiş temperatürlerinin hesaplanması - Tagudar, Melike (My University, 1993)
Bu çalışmanın amacı "Grafik Teorisi"nden yararlanılarak, bazı polimer moleküllerinin Camsı-Geçiş Tempera tür ler inin be lirlenmesidir. Polimer molekülleri olarak folimetakrilat ve Poliakrilatlar seçilmiş, moleküllerin Düz Zincirli ve Dallan mış yapıda olmaları göz önünde bulundurularak, 4 ayrı grup üze rinde çalışma yapılmış, incelenen 35 ayrı polimer molekülün CR, Sifirıncı Mertebe (X ) ve Randic (X ) İndisleri hesaplana rak, bulunan indislerle deneysel Camsı-Geçiş Temperatürleri arasında? bir regresyon yapılarak I., II. ve II I. Mertebeden bağıntılar elde edilmiştir. Sonuç olarak en iyi bağıntının her grup için III.Merte beden olduğu saptanmıştır. İncelenen gruplardan, sadece Dallanmış yapıdaki Polime- takrilatlar için İn. T ile indis arasında, diğer üç grup için ise l/T ile indis arasında birer bağıntı elde edilmiştir.Da 1- g lanmış yapıdaki polimer molekülleri için en uygun indisin Ran dic, Düz Zincirli Polimetakrilatlar için Sifirıncı Mertebe, Poliakrilatlar için ise CR-îndisinin olduğu sonucuna varıl mış ve bu indislerin hesaplamalarda kullanılması önerilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1993
Keywords: Grafik teorisi; topolojik matris ve indisler; polimerlerin camsı-geçiş; indis hesaplar; polimetakrilat ve poliakrilatlar; dallanmış ve düz zincirli poliakrilatlar