Web enformasyonunun 'Web mekânı' olarak sunulma yöntemleri ve bilgi iletimine katkısı - Köksal, Ahmet Turan (My University, 2006)
Bu çalısma, web mekânının tanımını ve web mekânı olarak kabul edilebilir web projelerinin,temel sunulma yapılarını, kullandıkları teknolojileri ve arayüzlerini inceler. Bir web enformasyonunun, web mekânı olarak algılanması için gerekli kıstasları ortaya koyar .Web mekânı olarak tanımlanmaya uygun örneklerin, webdeki enformasyonun sunumundadeger katıp katmadıgını, kullanıcı görüslerine basvurarak test eder. Bu geri dönüs bilgileri sayesinde istatistikî bir analiz ortaya koyup, web mekânı kavramı için sonuçlar ortaya koymak amacını tasır.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Web mekan; Mimari mekan