Zincir transfer ajanı olarak 2-merkapto tiyozanton'un serbest radikal polimerizasyonundaki etkisinin incelenmesi - Karasu, Feyza (My University, 2004)
Bu çalışmada, bir tiyol bileşiği olan 2-Merkapto tiyozanton (TX-SH), metilmetakrilat ve sürenin termal polimerizasyonunda zincir transfer ajanı olarak kullanılmıştır. Zincir transfer ajanı olan 2-Merkapto tiyozanton her iki monomerin polimerizasyonunda çeşitli konsantrasyonlarda kullanılmıştır ve polimerlerin molekül ağırlıklarındaki azalma, jel geçirgenlik kromatografisi kullanılarak saptanmıştır. Stiren ve metilmetakrilat polimerizasyonlan için polimerizasyon derecesinin [S] / [M]' e karşı grafiği çizilmiştir ve bu grafik yardımıyla zincir transfer sabitleri hesaplanmıştır. Transfer sabitleri stiren ve metilmetakrilat için sırasıyla 1,41 ve 0,54 olarak bulunmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Serbest radikal polimerizasyonu; Monomerle reaksiyon; 2- Merkapto tiyozanton; Termal polimerizasyon; Zincir transfer ajanı; Tiyoller