Drude materyali ile dolu paralel levhalı düzlem dalga kılavuzlarının incelenmesi - Gökçe, Olikay (My University, 2002)
Bu tezde iki adet düzlemsel sonsuz uzun ve mükemmel elektrik iletken paralel levha arasına yerleştirilmiş ve özellikleri frekansa bağlı olarak değişen farklı malzemelerin oluşturdukları jonksiyon süreksizliklerinin ve malzemelerin dispersif özelliklerinin levhalar arasında yayılan elektromagnetik dalgaların propagasyonu üzerindeki etkileri konusunda çalışılmıştır. Söz konusu düzlemde levhalar x=0 düzlemine paraleldirler. Dielektrik malzemenin frekansa bağlı değişiminin 1. Dereceden Drude dispersiyonu yapısında olduğu varsayılmıştır. Farklı karakteristikteki iki Drude materyali z>0 ve z<0 yarı bölgelerine aralarındaki jonksiyon levhalara dik olacak şekilde yerleştirilmiştir. Pozitif z ekseni yönünde yayılan monokromatik düzlemsel dalganın sonsuzdaki bir kaynak tarafından uyarıldığı varsayılmıştır. Elektrik ve magnetik alanlar sınır koşulları sağlatılarak elde edilmiştir. TEMZ, TEZ, ve TM2 modları incelenmiştir. Elde edilen sayısal sonuçlar grafikler halinde verilmiştir. Erişilen sonuçların uygulama açısından yararları tartışılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002
Keywords: Drudem materyali; levhalar üzerinde akım yoğunluğu