Termal tesis amaçlı taşınmaz geliştirme - Olçar, Neriman (My University, 2009)
Taşınmaz geliştirme, arazi, sermaye ve proje düşüncesini birleştirerek, arazi geliştirme ve bina yapımı yoluyla ülkeye yeni katma değerler yaratmayı amaçlayan çok yönlü bir iş alanıdır. Geliştirme işleminin sonucu olarak taşınmazda, genel ekonomi açısından kamusal gereksinimlere yanıt vermesi, bireysel ekonomi açısından ise rekabet gücü ve sürekli kar sağlayarak kullanılabilmesi aranmaktadır. Geliştirme projesi olan termal tesisin yapımı için olabilirlik çalışması içerisinde proje alanı ve turizm verileri değerlendirilmektedir. Taşınmaz geliştirme projelerinin, ekonomik anlamda yanıt verilebilmesi için mutlaka finansal analizlerin projenin yapılması gerekir. Finansal analizler, maliyet raporları, nakit akışlarının belirlenmesi yatırım için karlı olup olmadığını göstermektedir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Keywords: Taşınmaz geliştirme; Risk analizi; Nakit akış yöntemi