Optimizasyon tekniklerinde kullanılan optimizasyon tekniklerinin incelenmesi - Uzun, Halil İbrahim Yasin (My University, 2006)
Bu çalışma optimizasyon tekniklerinin genişce bir literatür taraması olup, dört ana bölümdenoluşmaktadır.Birinci bölümde , tasarım sürecinin tarihsel gelişimi üzerinde durulmaktadır.İleridekibölümlerde ele alınacak konular bu bölümde kısaca belirtilmiştir.İkinci bölümde sistemlerin optimum tasarımı ile ilgili bazı temel kavramlar anlatılacak.İlkolarak, bir genel tasarım optimizasyon modelinin tanımlaması yapılacaktır. Yerel ve genel endüşük tanımları yapılıp , tasarım optimizasyon modeli için bir çözümün varlığıaraştırılacaktır. Model için optimallik koşulu ortaya konup sonuçları paylaşılacaktır.Üçüncü bölümde literatürün önemli bir kısmı tasarım hassasiyet analizini kapsadığından şekiltasarım hassasiyet analizi ve optimizasyonu üzerinde durulmuştur.Dördüncü bölümde topoloji optimizasyonunun önem ve amacı üzerinde durulmuş ve bukonuda yapılan çalışmaların sonuçlarına yer verilmiş olup sonuç kısmı ile bu çalışmanın anaamacı anlatılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Mühendislik tasarım süreci; Tasarım Optimizasyonu; Topoloji Optimizasyonu