Hilbert uzaylarında matris operatörler ve lineer operatörlerin matris temsili - Özdemir, Serkan (My University, 2007)
Bu çalışmada ayrılabilir Hilbert uzayında matrislerle tanımlı lineer operatörler ve lineer operatörlerin matris temsilleri incelenmiştir. Konu ile ilgili sınırlı ve simetrik sonorsoz operatörler ele alınmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Sınırlı matris operatörleri; Üniter matrisler ve iz düşüm matrisleri; Jakobiyen matrisleri