Mikrodenetleyici destekli adım motoru sürücüsü tasarımı - Kaynar, Mehmet (My University, 1997)
Adım motorları, günümüzde elektrik, elektronik ve otomasyon mühendisliği alanında yapılan çalışmalarda yer alan tahrik ve pozisyon denetimi konularında en çok tercih edilen elektrik motoru türü olarak göze çarpmaktadır.Bu çalışmanın konusunuda tekstil endüstrisinde kumaş baskı boyama prosesinde yer alan bir sistem oluşturmaktadır. Temel olarak bir otomasyon çalışmasıdır.Projede adım motoru kullanılması ve sözkonusu motorun ve sürücüsünün istenilen şartlar altında çalıştırılarak sistemin denetiminin sağlanması çalışmanın kabaca tarifi olabilir. Çalışmada öncelikle adım motorlarının genel yapılan ve karakteristik özellikleri tariflendikten sonra elektromagnetik teori ve bu motorlarda moment oluşumu konulan incelenmiştir. Üçüncü bölümde adım motorlarının temel kontrol yöntem, prensip ve devre yapılan dördüncü bölümde ise öneri sistemin yapısı, elemanları ve çalışma şekli izah edilmiştir.Ekler kısmında sürücü elemanın harici elemanlarının seçimine yönelik kriterler, mikrodenetleyici yazılımı ve sistem ve devre şemaları görülmektedir. Sonuçlar kısmında ise bu tür bir çalışma gerçekleştirilirken sadece mühendislik açısından değil aynı zamanda kültürel ve ekonomik açıdan gözönüne alınması gereken hususlara deyinilmektedir.Son olarak alternatif bir yöntem bulunabileceği belirtilmektedir. IX
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997
Keywords: Step motorları; elektromagnetik teorisi ve step motorların yapıları; step motorları için sürücü sistem ve devreleri