Isı sayaçlı merkezi ısıtma sistemi ile bireysel ısıtma sisteminin teknik ve ekonomik yönden karşılaştırılması - Demir, Ali (My University, 2000)
Türkiyede kullanılan ısıtma sistemlerini merkezi ve bireysel ısıtma sistemi olarak ikiye ayırabiliriz. Merkezi ısıtma sistemin de binanın ısıtılması kazan dairesine yerleştirilen kazandan elde edilen ısının radyatörler vasıtasıyla dairelere transfer edilmesidir. Bireysel ısıtma sisteminde ise her dairenin ısı ihtiyacı diğerlerinden bağımsız olarak kendi içindeki cihazlardan elde edilen sıcak suyun radyatörlerde dolaştırılması esasına dayanır. Bu çalışmada İstanbul'da bulunan 12 daireli bir apartmanın ısıtılması için merkezi sistem (klasik merkezi sistemle ısıtmadan farklı olarak her daire girişinde "ısı sayacı" kullanılmıştır) ile bireysel (kombili) sistemin yatırım ve işletme maliyetleri yönünden karşılaştırılması yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000
Keywords: Binanın ısı kayıp hesapları; Merkezi ve bireysel ısıtmanın ekonomik mukayesesi