Bal peteği çekirdekli sandvİç yapıların özelliklerinin geliştirilmesi ve optimizasyonu - Sönmez, Mehmet Emin (My University, 2017)
Teknolojide yaşanan gelişmelerle birlikte mühendislik malzemelerine duyulan ihtiyaç, her geçen gün artmaktadır. Artan ihtiyaçları karşılamak için kullanılabilecek en uygun mühendislik malzemelerinden birisi de sandviç yapılardır. Bal peteği çekirdekli sandviç yapılar, yüksek mukavemet ve hafifliklerinden dolayı birçok alanda tercih edilmektedirler. Yüzey plakalarının ve çekirdek yapıların kalınlığı, tabakaların yapıştırılmadan önceki yüzey hazırlıkları, sandviç yapının mukavemetini artırmak için önemli kriterlerdir. Bu çalışmada, polipropilen bal peteği çekirdeği ve alüminyum yüzey plakaları kullanılarak sandviç yapı hazırlanmıştır. Ayrıca sandviç yapının mukavemetini ve tabakalar arası adhezyon kuvvetini artırmak için 3 farklı yapıştırma metodu uygulanmıştır. İlk olarak epoksi yapıştırıcı, ikinci olarak titanyum dioksit partikül ilave edilmiş epoksi, ve son olarak epoksi emdirilmiş cam elyaf dokuma kumaş sandviç yapıların katmanlar arasında kullanılmıştır. Sandviç yapıların eğme dayanımları 3 nokta eğme testi ile elde edilmiştir.Tabakalar arası adhezyon kuvvetini tespit etmek için ise sandviç yapılara çekme testi uygulanmıştır. Sonuçlar, titanyum dioksit partikül katkılı epoksi ve epoksi emdirilmiş cam elyaf kumaşlı sandviç yapıların eğme ve çekme dayanımını arttırdığı gözlemlenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017
Keywords: Bal peteği; Polipropilen; Sandviç yapı; Mekanik özellik