Endüstriyel temiz oda tasarımı ve bir ilaç üretim tesisinde uygulaması - Çiçek, Elif (My University, 2007)
Temiz oda tasarımı günümüzde özel bir ihtisas alanı haline gelmistir. Bunun nedeni ise, temizodalara sadece ameliyathane ve yogun bakım ünitelerinde degil, ilaç üretim tesislerinde,elektronik prosesler endüstrisinde, eczacılıkta steril preparatların hazırlanması gibi dahabirçok alanda sıkça gereksinim duyulmasıdır. Pek çok arastırmalar ve çalısmalar sonucundagünümüzdeki standartlara uygun temiz odalara ulasılmıstır.Bu çalısmada, temiz oda sistemleri ve bilesenleri baslıgı altında, hava akıs sekillerine göretemiz oda tipleri, yapısal özellikleri, temiz oda sınıfları, temiz oda sınıfı ile ilgili standartlar,ve temizlik sınıfının saglanmasında büyük önemi olan filtreler açıklanmıstır. Hijyenik klimasantrali ve nem alıcı cihazlar hakkında genel bilgi verilmis, temiz oda tasarımı baslıgı altındatasarımda göz önünde bulundurulması gereken hususlar, ilaç proses tipleri ve tipik temiz odasistemleri açıklanmıstır.laç üretim tesislerinde temiz odalar incelememizin esasını olusturmaktadır. Bu nedenle ilaçüretim tesisindeki temiz odaların sınıfları, havalandırma tesisatı elemanlarının özellikleri ilgilistandartlar temel alınarak incelenmistir ve bir ilaç üretim tesisinde uygulama projesine yerverilmistir. Klima santrallerinin tasarımı ve ısıl hesap yöntemleri açıklanmıstır.Anahtar kelimeler: Temiz oda, temiz oda sınıfları, temiz oda tasarımı, HEPA filtreler
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: TEMİZ ODA SİSTEMLERİ VE BİLEŞENLERİ; HİJYENİK KLİMA SANTRALİ; TAMBURLU NEM ALICI CİHAZLAR