Çevre ekonomisi düzenlemeler ve firma davranışları - İsmet, Ajda (My University, 2003)
Çevresel Ekonominin gündeme gelişi 1950' lerin sonlarından I960' ların başlarında "Gelecek İçin Kaynaklar" düşüncesinden hareketle gerçekleşmiştir. Fakat, gerçek anlamda 1970' lerde yükselişe geçip hakkettiği öneme kavuşmuştur. Çevresel politikalardaki etkisi ise ancak 1990' larda kendini göstermeye başlamıştır. Çevreyle ekonominin ilişkisi başlıca iki noktada ortaya çıkmaktadır. Birincisi, çevre değerlerinin korunması ve iyileştirilmesi için yapılması gereken harcamaların etkisi ikincisi de, çevreye verilmiş olan zararların giderilmesi için ekonominin katlanmak zorunda olduğu harcamalardır. Elbette bu harcamalara, gerekli düzenlemeler yapılmadığı taktirde ulusal servetin ve ekonominin görmesi olası olan zararlar da eklenmek durumundadır. Tez çalışmamın konusu olan "Çevre Ekonomisinde Düzenlemeler ve Firma Davranışları" çevresel iyileştirilmeler için kullanılabilecek ekonomik düzenlemeleri içermektedir. Bu düzenlemeler detaylı olarak incelendikten sonra ekonomik birimler üzerindeki etkisi incelenmiş ve en uygun olan düzenlemenin belirlenebilmesi için gerekli kriterlere değinilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2003
Keywords: Çevre ve ekonomi; Çevresel düzenlemeler; Çevresel düzenlemelerin matematiksel analizi