Bazı özel devirli kodlar ailesi ve DNA uygulamaları - Öztaş, Elif Segah (My University, 2016)
Bu tez çalışmasındaki amaç, DNA zincirlerindeki baz dizilimlerine uygun olan kodları oluşturmaktır. Bu amaç doğrultusunda Ters sıralı (TS) ve Ters sıralı tamlayan (TST) özellikli kodlar üzerinde yoğunlaşılmış ve istenen formda kodlar elde edebilmek için yeni yapılar tanımlanmıştır. Ayrıca bu tezde ilk kez sunulan yükseltilmiş (lifted) ve eşterim (coterm) olarak adlandırılan bu yöntemler sayesinde DNA ve optimal kodlar elde edilmiştir. DNA bazları ile ile tam eşleşebilen halka ve özel basamak özellikleri tanımlanmıştır. Ayrıca hem Ters sıralı tamlayan (TST) DNA hem de devirli kod olabilen kodlar elde edilmiştir.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016
Keywords: Ters sıralı kodlar; DNA kodlar; Yükseltilmiş polinomlar; Eşterim polinomlar; Devirli kodlar