İşe alım süreci ve aday yetkinliklerinin değerlendirilmesi: Bir uygulama - Yüksel, Mehmet Murat (My University, 2004)
Son yıllarda işletmelerde insan kaynaklan yönetiminin üzerinde önemle durduğu konulardan biri, çalışanların sahip olması gereken yetkinliklerin tanımlanması ve bu yetkinliklerin, işe alma ve seçme sürecinin önemli kriterlerinden biri haline gelmesi için gereken çalışmaların sürdürülmesidir. Bu düşünceden hareketle gerçekleştirilen bu çalışmada, uygulama alanına giren işletmelerde insan kaynaklan yönetimi ile diğer departmanların hangi yetkinliklere önem verdikleri, bu yetkinliklerle ilgili çalışanların algılan ve yetkinlikler bakımından kamu ve özel işletmeler arasındaki farklılıklar gibi konular incelenmiştir. Ülkemizde tütün ve tütün ürünleri sektörü oldukça hareketli bir yapıya sahiptir. Rekabetin yüksek olduğu sigara piyasasında kamu kuruluşunun yanında, bu piyasada dünyada önde giden çok uluslu işletmeler de faaliyet göstermektedir. Bu tezde bu sektörde yer alan işletmelerde uygulanan işe alma ve yetkinlikler konularıyla ilişkili bir araştırma yer almaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2004
Keywords: İşe alma ve seçme süreci; İnsan kaynaklan yönetimi; İş analizleri; İşe alma ve seçme süreci; İşe almada mülakat; Çalışan yetkinlikleri; Çalışan yetkinlik türleri; Yetkinlik modeli; Yetkinliğe dayalı işe alma ve seçme