Bina otomasyonu - Özgen, Burak (My University, 2006)
dRN JHQLÃº X\JXODPD DODQÃ QD VDKLS RODQ HY RWRPDV\RQX VLVWHPOHULQLQ HQ L\L ÃºHNLOGHDQODÃºÃ ODELOPHVL LoLQ LNLQFL E|OÂ PGH NRQWURO HGLOHELOHQ VLVWHPOHULQ DoÃ NODPDODUÃ \DSÃ OPÃ ÃºWÃ U$\GÃ QODWPD \DQJÃ Q JÂ YHQOLN KÃ UVÃ ] JÂ YHQOLN NDSDOÃ GHYUH WHOHYL]\RQ VLVWHPOHUL HULÃºLPNRQWUROVLVWHPOHULYHÃ VÃ WPDKDYDODQGÃ UPDLNOLPOHQGLUPHVLVWHPOHULDoÃ NODQPÃ ÃºWÃ UhoÂ QFÂ E|OÂ PGH HY RWRPDV\RQX VLVWHPOHULQGH NXOODQÃ ODQ FLKD]ODU YH FLKD]ODUÃ Q X\JXODPDELoLPOHULDQODWÃ OPÃ ÃºWÃ U'|UGÂ QFÂ E|OÂ PGHLVH,SURWRNROÂ DQODWÃ OPÃ Ãº,X\XPOXFLKD]ODUYHNXOODQÃ PDODQODUÃ QDGHÃ·LQLOPLÃºWLU%HÃºLQFL E|OÂ PGH LVH RWRPDV\RQ VLVWHPOHULQLQ EH\QL RODQ \D]Ã OÃ PODUGDQ EDKVHGLOPLÃºWLU+RPHVHHU\D]Ã OÃ PÃ WDQÃ WÃ OPÃ ÃºYHX\JXODPDDODQODUÃ QGDQEDKVHGLOPLÃºWLU$OWÃ QFÃ E|OÂ PGH EDKVHGLOHQ \D]Ã OÃ P LOH ELU HYLQ RWRPDV\RQX \DSÃ OPÃ Ãº NXUXOXP PDOL\HWL YHVDÃ·ODGÃ Ã·Ã WDVDUUXIKHVDSODQPÃ ÃºWÃ U6RQXoRODUDNHYRWRPDV\RQXQXQGL]D\QÃ YHJHWLULOHULWH]NDSVDPÃ QGDDoÃ NODQPÃ ÃºWÃ UAnahtar Kelimeler: %LQD RWRPDV\RQX HY RWRPDV\RQX ELQD RWRPDV\RQ GRQDQÃ PODUÃ ,protokolü, enerji tasarrufux
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Bina oto mosyonunu ana konuları; Bina otomosyonundaki sistemindeki elemanlar