Temel grup ve hesaplanması - Kızıl, Eyüp (My University, 1996)
Homeomorfizma problemleri topolojinin temel çalışma alanlarından birisidir. Bizde bu çalışmamızda bir topolojik uzayın temel grubu olarak ifade edilen bir grup kullanmak suretiyle bazı uzaylar üzerinde, bu uzayların temel gruplarını karşılaştırmak suretiyle homeomorfik olup olmadıklarını tespit etmeye çalıştık. I. Bölüm, Homotopi Teoride geçen bazı temel tanım ve kavramları içermektedir. II. Bölümde , Temel grubun tanımı ve özelliklerine yer verildi. III Bölümde ise , Bazı uzayların temel grubunun hesabı gösterildi.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996
Keywords: Temel grup ve özellikleri; Temel grubun hesaplanması