Yatlarda hafiflik, dayanıklılık, esneklik ve ekonomiklik amaçlarına yönelik yeni uygulamalar ve malzemeler - Güvenli, Eyüp (My University, 1998)
Bu çalışmada, yat inşaatında kullanılan dört ana malzemenin karakteristik Özellikleri, yat inşaatına uygunlukları, kombine kullanılabilirlikleri, ekonomiklikleri ve estetik özellikleri birlikte irdelenecektir. İlk konularda her malzeme için ayrı ayrı bilgi verilip bu bölümlerin sonrasında belirli kriterlere göre mukayese yoluna gidilecektir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998
Keywords: Yat inşatı; Yat inşatı malzemeleri; Ahşap, çelik, alüminyum