Endüstriyel otomatik kontrol sistemleri için grafik kontrol paneli - Yılmaz, Ömer (My University, 2007)
Bu tezde, ilk olarak endüstriyel otomatik kontrol sistemlerinde kullanılan operatör panelleriincelenmis, daha sonra da incelenen sistemlere benzer yapıda yeni bir grafik kontrol paneliyazılımı ve donanımı olusturulmustur.Sistem iki ana konu üzerinde gerçeklestirilmistir. Bu konular, Bilgisayar tarafından Ekranıprogramlamak için gerekli olan yazılımın olusturulması ve bilgisayar tarafındanprogramlanan, bilgisayardan bağımsız bir sekilde çalısan bir panel donanımınıngerçeklestirilmesidir.Yapılmak istenen sisteme altyapı olması amacıyla ilk bölümde değisik tipte grafik ekranpanelleri tanıtılmıs ve bunlar ait özelliklerden bahsedilmistir.?kinci bölümde tasarlanan sistem donanımda kullanılan ve tüm bilesenleri birbirinebağlayacak olan mikrodenetleyici tanıtılmıstır.Seçilen Grafik Ekrandan ve Ekran ?slemcisinin sahip olduğu parametrelerin açıklamaları venasıl kullanılacakları üçüncü bölümde anlatılmıstır.Dördüncü bölümde panel için olusturulan donanımdan bahsedilmis, kullanılan elemanlarıntasarlanan yapıdaki amaçları anlatılmıstır.Donanımsal özelliklere hükmedecek yazılımsal yapının ne sekilde olusturulduğu, sistembilesenleri arasında islemlerin nasıl yapıldığı son bölümde anlatılmıstır.Anahtar kelimeler: Operatör Paneli, Grafik Ekran, Mikrodenetleyici, Delphi
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Endüstriyel Otomatik Kontrol Sistemleri İçin Değişik Marka ve Tipte Grafik Kontrol Panelleri; Pıc16F877 Mikrodenetleyicisi; Analog-Sayısal Çevirici Birimi