Tedarik zinciri yönetiminde dağıtım faaliyetlerinin optimize edilmesine yönelik bir model tasarımı - Karahan, Ayhan (My University, 2003)
Bir tedarik zinciri malzemelerin tedarik edilmesi, bu malzemelerin ara ürünlere yada nihai ürünler dönüştürülmesi ve bu nihai ürünlerin müşterilere dağıtılmasını sağlayan fabrikalar ve dağıtım seçenekleri şebekesidir. Zincirin yapısı endüstriden endüstriye ve firmadan firmaya değişse de hem hizmet hem de üretim organizasyonlarında kullanılmaktadır. Dağıtım faaliyeti tedarik zincirinin başlangıcından müşteriye kadar ürünlerin hareketini sağlamaktadır. Ürünler çok nadir olarak aynı yerde üretildikleri ve tüketildiklerinden dolayı dağıtım faaliyeti tedarik zinciri içersinde anahtar bir rol oynamaktadır. Dağıtım tedarik zinciri içersindeki önemli bir maliyet unsurudur. Bu çalışmada tedarik zinciri operasyonlarında merkezi bir rol oynayan dağıtım hizmetlerinden bahsettik ve bir firmada dağıtım faaliyetlerini optimize etmeye çalıştık. Birinci bölümde tedarik zinciri yönetimine giriş yaptık. İkinci bölümde tedarik zinciri kavramından ve literatüründen bahsettik. Üçüncü bölümde dağıtım yönetimi ve bütünleşik dağıtım yönetimi kavramını açıkladık. Dördüncü bölümde tedarik zinciri yönetiminde alman önemli dağıtım kararlarından, tedarik zincirinde dağıtım yönetiminin pozisyonundan ve araç rotalamadan bahsettik. Beşinci bölümde bir firmada dağıtım faaliyetlerini optimize etmek için tam sayılı doğrusal programlama modelini kurduk.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Keywords: Tedarik zinciri yönetimi; dağılım yönetimi ve bütünleşik dağıtım; tedarik zincirleme dağıtım yönetimi ve araç rotalama