Çembersel statik yük etkisindeki küresel kabukların doğrusal olmayan davranışı - Karataş, Esra Eylem (My University, 2004)
Bu çalışmada, çembersel statik yük etkisi altındaki küresel kabukların doğrusal olmayan davranışı incelenmiştir. Denge denklemleri, bünye denklemleri ve kinematik denklemlerden meydana gelen diferansiyel denklemler, sonlu farklar yöntemiyle doğrusal olmayan cebirsel denklemlere dönüştürülmüştür. İlgili doğrusal olmayan cebirsel denklemlerin Newton- Raphson Yöntemiyle sayısal çözümü yapılmıştır. Uygulanan çembersel kuvvetin kabuğun tepe noktası ve uygulama noktasındaki çökme değerlerine karşı gelen değişim eğrileri, çeşitli R/t ve r0 paralel çember yarıçapları için çizilmiş ve karşılaştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Küresel kabuk; Doğrusal olmayan davranış; Büyük yer değiştirmeler; Çembersel yük; Vurgu tipi stabilite