Krank biyel mekanizmasının incelenmesi - Azman, Sevim (My University, 2005)
Pek çok alanda kullanılan krank mekanizmasında, hava - yakıt karışımını sıkıştırarak belli bir hareket elde edilir. Bu tezde mekanizmanın kinematik ve dinamik formülleri verilmiştir. Bu hareket sırasında meydana gelen dinamik kuvvetler mekanizmanın elemanları üzerinde belli gerilmeler oluşturur. Önce analitik hesaplamalar yapılarak biyel kolundaki gerilme değerler hesaplandı daha sonra Visual Nastran analiz programı yardımıyla mekanizmanın belli değerlerde similasyonu yapılarak, çalışma sırasında meydana gelen gerilmeler renk skalasına göre gösterilildi. Bu şekilde çalışma esnasında tehlikeli kesitler belli oldu. Visual Nastran ile çıkan sonuçlar karşılaştırıldığında sonuçların birbirine yakın çıktığı görülmüştür.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: Krank biyel mekanizması; Krank biyel mekanizmasının kinematiği; Krank biyel mekanizmasının dinamiği