Yenilenebilir enerji kaynakları ve ekonomik etüdü - Cingil, İbrahim (My University, 2008)
Alternatif enerji kaynaklarına yönelimin bir enerji stratejisi olarak geliştirildiği günümüz koşullarında, yüksek lisans tez konusu olarak belirlenmiş olan ve alternatif enerji kaynaklarının tanımı ile genel ekonomik etüdünün yapıldığı alan araştırma kapsamı dört bölümden oluşmaktadır. İlk olarak yenilenebilir enerji kaynakları potansiyeli dünya ve Türkiye perspektifinde incelenmiştir. Daha sonra yenilenebilir enerji kaynaklarındaki maliyet analizini yapmak için kullanılacak olan metod biçimde açıklanmıştır. Bu metod kullanılarak yenilenebilir enerji kaynaklarında güce bağımlı olarak bir maliyet analizi yapılmıştır. Son olarak da elde edilen maliyetlere bağlı olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının karşılaştırılması yapılıp elde edilen sonuçlar değerlendirilmiştir. Türkiye enerji yatırımlarının ekonomik kayıplara dönüşmesinin önüne geçilmesi çabalarına destek teşkil etmesi perspektifinde hazırlanan çalışma ekonomik etütlerin birim maliyetleri tanımlaması sonucunda tutarlı maliyet analizlerine duyulan yol haritaları anlamını taşımaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Keywords: Rüzgar enerjisi; Güneş enerjisi; Türkiye'de biokütle enerjisi durumu