Cebirsel Riccati denklemlerinin nümerik çözümleri - Özyurt Serim, Anıl Burcu (My University, 2011)
Bu tez çalışmasında uygulamalı matematik ve mühendislik bilimlerinde kullanılan cebirsel Riccati denklemlerinin nümerik çözümleri incelenmiştir. Bu çalışmada verilen cebirsel Riccati denkleminin Arnoldi metodu ile çözümü incelenmiştir.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Matrislerle ilgili ön bilgiler; Benzerlik ve kompleks jordan form; Cebirsel riccati denklemi; Ayrık cebirsel riccati denklemi için geometrik bilgiler; Arnoldi metodu