Nervürlü plakların sonlu elemanlar yöntemi ile eğilme hesabı - Oruç, Şerafettin (My University, 2001)
Sonlu elemanlar metodunda sistem sonlu sayıda elemanlara ayrılmaktadır. Eleman boyutları küçüldükçe problemin hata oranı azalmakta, fakat çözüm süresi uzamaktadır. Çözüm aşamasında toplam potansiyel enerjinin 1. varyasyonu ve virtüel iş prensibi kullanılmıştır. Sık nervürlü plaklarda , nervürler plağın kalınlığına katılarak elastisite sabitleri vasıtasıyla ortalama kalınlık alınmış gibi hesap yapılır. Sık nervürlü plaklar için oldukça doğru olan bu kabul, nervürlerin arası açıldıkça gerçek çözümden uzaklaşılmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: İnce plaklar; Nervürlü plakalar için elastisite sabitleri; Virtüel iş prensibi