İnsan kaynakları yönetiminde performans teknolojisi modeli ve makina mühendisliği alanında bir uygulama - Çapan, Onur Muhteşem (My University, 2007)
İnsan Performansı Teknolojisi Modeli ile, çalısanların, çalıstıkları organizasyonlarda kendilerinden beklenen performansı gösterebilecekleri organizasyon yapısının olusturulması hedeflenmektedir. Bu çalısmada, tüm çalısanların, kendilerinden beklenen performansı gösterebilecekleri yapının olusturulmasıyla ilgilenenlere, yol gösterici olmak adına öncelikle performans teknolojisi modeli ve bu modelin olusturulma süreçleri incelenmistir. Buradaki tekamaç, çalısanların, kendilerinden beklenen performansı gösterebilecekleri organizasyon yapısının olusturulması degil, aynı zamanda çalısan motivasyonunun yüksekseltilmesi ve organizasyon hedeflerinin, kisisel hedefler gibi benimsenmesinin saglanmasıdır. Bu çalısma, öncelikle islevsel ve uygulanabilir bir performans teknolojisi modeli ortaya koymayı hedeflemektedir. lk okundugunda daha çok sayısal ya da bir baska deyisle mühendislik çagrısımı yapan teknoloji kelimesi, burada aslında ilgili yöntem ve araçların tümünü kapsayanbütünsel bir süreci ifade etmektedir. Yani performans teknolojisi, performans sorunlarının belirlenmesi, belirlenen sorunların ana neden analizlerinin yapılması,uygun çözümlerin seçilmesi, uygulanması ve de son olarak sonuçların degerlendirilmesi sürecindeki tüm yöntem ve araçları ortaya koyan bir model olacaktır. Uygulama bölümünde ise, mühendisliğin yogun olarak kullanıldıgı veçalısan performansının, çalısan kalıcılıgının çok önemli oldugu mühendislik alanlarından biri olan makine mühendisliginin mekanik tasarım dalında bir çalısma yapılacaktır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2007
Keywords: İnsan performansı teknolojisi kavramı; Tasarım ve geliştirme; Sistemik komplike ve sistematiklik