Yakıt pillerinin şebekeden bağımsız ev uygulaması - Arabul, Ahmet Yiğit (My University, 2011)
Günümüzde fosil yakıt rezervlerinin tükenmeye başlaması ve aynı zamanda bu yakıtların olumsuz çevresel etkilerinden dolayı yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı önem kazanmıştır. Artan yük talebi doğrultusunda kullanılacak olan enerjinin de düşük maliyetli, yenilenebilir ve kaliteli olması aranmaktadır. Bu kriterleri sağlayan yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan hidrojen enerjisinin kullanım alanları da hızlı bir şekilde artmaktadır.Yakıt pilleri, ihtiyaç olunan yerde, iklim şartlarından bağımsız ve kesintisiz bir şekilde enerjiyi sağlayabilen ve yüksek verime sahip enerji dönüşüm teknolojilerini kullanabilen bir yapıya sahip olduğu için yenilenebilir enerji kaynakları içinde önemli bir yere sahiptir.Son zamanlarda konutların elektriğe olan ihtiyacının artması nedeniyle, yakıt pillerinin bu alanda kullanılması da gündeme gelmiştir. Yakıt pilleri, evsel yük ihtiyacını karşılayabilecek kadar küçük güçlerde üretilebilmesi ve aynı zamanda bu yüklerin de çok dinamik bir yapıya sahip olmaması nedeniyle konut uygulamalarında kullanılmaya başlanmıştır.Bu çalışmada, bir evin yük ihtiyacını karşılayabilmek için yakıt pili kullanılarak simülasyon çalışması yapılmıştır. Yakıt pilinin ve sistem performansının, gün içerisindeki değişken yük talebine karşı gösterdiği performansın görülmesi amaçlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Hidrojen enerjisi; Yenilenebilir enerji kaynakları; Yakıt pilleri