Isıl işlem fırınlarında kullanılan ısı izolasyon malzemelerinin incelenmesi, tür ve boyut optimizasyonu - Yalçın, Bedrettin Özgür (My University, 2001)
Bu tez, çalışmamın amacı ağır sanayide sıklıkla kullanılan ısıl işlem fırınlarının izolasyonunda yararlanılan malzemelerin incelenmesine yöneliktir Tezin ilk bölümünde ısıl işlemin genel olarak bir tarifi yapılmış ardından da piyasada kullanılan ısıl işlem fırınlarının genel olarak incelenmesi yapılmıştır. Daha sonraki bölümlerde ise ısıl işlem fırınlarında kullanılan izolasyon malzemeleri gruplara göre ayrılarak her grup ayrı ayrı olarak incelenmiş ve son yıllarda ısıl işlem fırınlarında çoklukla kullanılan ateşe dayanıklı malzemeler grubuna giren alümina silikat esaslı seramik elyaf izolasyon malzemelerinden üretilen değişik şekilli malzemelerin özellikleri ve uygulama alanları belirtilmiştir. Son bölümde ise bu malzemelerin ısı izolasyonuna etkisi ve bununla birlikte en ekonomik ısı izolasyon kalınlığının tespiti yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Isıl işlem fırınları; Isı yalıtım; İzolasyon malzemeleri