Modern dansta ses ve görüntü etkileşimi için kurgu programı tasarımı - Kuşcu, Hüseyin (My University, 2005)
Modern dansın bilgisayarla etkileşimi için dünya çapında pek çok çalışma yapılmaktadır. Genelde bu çalışmalar dansçının hareketinin algılanması ve algılanan harekete göre etkileşimin gerçekleşmesi şeklinde olur. Bu şekildeki tek boyutlu ve lineer etkileşimler uygulamada esneklik getirmemekte ve kareografın hayal gücünü kısıtlamaktadır. Tez çerçevesinde sanal performanslarda kullanılabilecek bir sistem ve kareografın eldeki sesli ve görüntülü lineer etkileşim seçeneklerini kurgulayıp bu sistem için çıktı alabileceği bir bilgisayar programı hazırlanmıştır. Ayrıca, üzerinde çeşitli denemeler yapabilmek için basit bir sesli/görüntülü etkileşim sistemi tasarlanmıştır. Anahtar Kelimeler: Etkileşim kompozisyonu, etkileşimli performans, sanal performans, dans teknolojisi, dans ve multimedya, sanal ortam, kareografi. vııı
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2005
Keywords: Teknoloji ve multimedyanın dansta kullanımı; Sahne sensörleri; Dekor sistemi