Gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve Türkiye uygulaması - Duraz, Aslı (My University, 2002)
İşletme Yönetimi, Yüksek Lisans Tezi Gayrimenkul yatırımları, yer aldıkları ekonomide diğer sektörleri de etkileyerek piyasayı hareketlendiren, ekonomik kalkınmayı hızlandıran yatırımlardır. Bu yatırımların, yüksek tutarda bir kaynak birikimini gerektirmesi, küçük yatırımların sisteme katılmasını sağlayacak yeni finansman yöntemlerini ortaya çıkarmıştır. Bu çalışmada, esas konumuz olan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları'na değinmeden önce, kollektif yatırım kuruluşları olan Yatırım Fonları ve Yatırım Ortaklıkları, Risk Sermayesi Yatırım Ortaklıkları incelenmiştir. Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları'nın kuruluşundan vergilendirmesine kadar geçen süreç, kuruluş şartlan, portföy yönetimi, yatırım faaliyetleri ve yasakla rı incelenmiştir. Konut finansman sistemlerine de kısaca değinilmiştir. Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları'nın Türkiye'deki uygulamasında ise, ülkemizde bulunan, kayıtlı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları'nın yapılan incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları, Gayrimenkul Yatırımları, Gayrimenkul Sektörü
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2002
Keywords: Kollektif yatırım kuruluşları; Gayrimenkul yatırım ortaklıkları