İstanbul metropolitanında evsel zararlı atık potansiyelinin araştırılması - Arslankaya , Ertan (My University, 1995)
Bu çalışmada, evsel atıklar içindeki evsel zararlı atıkların çevre için doğurduğu zararları incelenmiş ve İstanbul Metropolitan şehrindeki mevcut potansiyeli araştırılmıştır. Elde edilen bulgular yardımı ile evsel zararlı atıkların toplanması ile ilgili uygulanması gerekli teklifler sunulmuştur. Birinci bölümde, konuya genel bir giriş yapılıp çalışmanın önemi üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde, evsel zararlı maddeler ve evsel zararlı atıkların mevcut tanımları incelenmiştir. Üçüncü bölümde, evsel zararlı atıkların çevre ve insan sağlığı açısından olumsuz yönleri açıklanmıştır. Dördüncü bölümde, evsel zararlı atık yönetim şekilleri verilmiştir. Beşinci bölümde, dünyadaki evsel zararlı atıklarla ilgili yapılmış araştırmalardan elde edilmiş doneler sunulmuştur. Altıncı bölümde, İstanbul Metropolitan şehrinde evsel zararlı atık potansiyeli araştırılmış ve elde edilen bulgular değerlendirilmiştir. Yedinci bölümde, mevcut mevzuat incelenmiştir. Sekizinci bölümde, oluşan evsel zararlı atıkların yönetimi için teklifler verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1995
Keywords: İstanbul; evsel zararlı artık