İki boyutlu kübik spline fonksiyonlar ve uıygulaması - Yücel, Hasan (My University, 1996)
Tezimde, sayısal analizin önemli konularından olan Spline Fonksiyonları'nın, İki-Boyutlu Kübik Spline konusunu araştırdım. I. Bölüm'de, Kübik Spline fonksiyonları ve bunların elde edilişine ilişkin açıklamalar yer almaktadır. Spline yaklaşımından yararlanabilmek için kullanılacak apsis değerlerinin artan bir sırada olması gerekmektedir. Tezin II. Bölüm'ünde de apsis değerlerinin artan olmaması halinde kullanılabilecek bir yöntem anlatılmaktadır. İki-Boyutlu Spline fonksiyonlarının temelini oluşturan İki-Kat Kübik Spline konusu III. Bölüm'de anlatılmıştır. İki-Boyutlu Spline fonksiyonları ile ilgili genel tanım ve ifadeler IV. Bölüm'de verilmiştir. VI. Bölüm'de verilen Spline hesaplama programına ait uygulamalar V. Bölüm'de verilmiştir. Spline fonksiyonlarının hesaplanmasında yapılması gereken bazı rutin hesaplamaların elektronik hesaplayıcılar tarafından yapılması büyük zaman kayıplarını ortadan kaldıracaktır. Bu nedenle. VI. Bölüm'de. Spline yaklaşımının daha hızlı ve kolay bir biçimde hesaplanmasını sağlayacak bir Spline hesaplama programı eklenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996
Keywords: Kübik spline fonksiyonları; Çift spline uygulama; İki kat kübik spline; İki boyutta genelleştirilmiş spline