Link adaptive relaying with virtual noise based detection in cooperative wireless networks - Bozdağ, Ahmet (My University, 2013)
İşbirlikli iletişim, terminallerde fiziksel anten dizileri konumlandırma ihtiyacını ortadan kaldırarak, anten çeşitlemesi ve performans kazancı sağladığı için son zamanlarda önemli ilgi görmüştür. Bu tezde, çöz ve ilet tabanlı işbirlikli telsiz ağlarda hata yayılımından kaynaklanan performans düşüşlerini azaltmak için literatürde sunulmuş olan link uyarlamalı aktarım (LAR) ve sanal gürültü (VN) modellemesine dayalı sezim tekniklerini birleştiren bir tasarım önerilmiş ve Nakagami-m ve Rician sönümlemeli kanallar için hata performansı incelenmiştir. Ele alınan iletişim protokolü, ilk fazda kaynak terminalinin röle ve hedef ile iletişim yaptığı ve ikinci fazın kaynağın kestirilmiş veri bloğunun iletimi için röleye tahsis edildiği, ortogonal çöz ve ilet aktarımına dayalıdır. Önerilen LAR ve VN tabanlı yöntemin birçok durumda hedefte en yüksek oran birleştirmesinin kullanıldığı klasik link uyarlamalı aktarım yapılarına göre önemli performans iyileşmesi sağladığı gösterilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013
Keywords: İşbirlikli çeşitleme; Hata yayılımı; Link uyarlamalı aktarma; Sanal gürültü modeli