İnsan kaynakları yönetiminde eğitim fonksiyonunun yeri, önemi, çalışanların verimliliğine etkisi ve uygulama - Türeyen, Burcu (My University, 2005)
Günümüzde insan, organizasyonların temel taşım oluşturmaktadır. Özellikle personel yönetimi kavramının yerini insan kaynaklan yönetimi kavramına bırakması, insan kaynaklan fonksiyonlarının daha iyi anlaşılması ve uygulanmaya başlamasıyla insana verilen önem daha da artmıştır. İnsan kaynaklan fonksiyonlarının içinde insana verilen değeri en iyi vurgulayan fonksiyon eğitim ve geliştirme fonksiyonudur. Günümüz organizasyonları hızla ilerleyen teknoloji ve artan rekabetle birlikte çalışanlarının eğitimine giderek daha çok önem vermektedirler. Çünkü eğitim çalışanları daha verimli kılmakta, çalışanların verimliliği de organizasyonun verimliliğini arttırmaktadır. Bu çalışmada, eğitim fonksiyonunun diğer insan kaynaklan fonksiyonları içindeki öneminin ve eğitimin çalışanların verimliliğine etkisinin ortaya konması amaçlanmaktadır. Bu amaçla, uygulama alam olan kuaförlük mesleğinde çalışanlara eğitim ihtiyacı anketi ve verimlilik ölçüm anketi uygulanmıştır. Anket sonuçlan Microsoft Excel programıyla yapılan yüzdelik grafiklerle ortaya konmuştur. Bu anketler sonucunda kuaförlerin ciddi eğitim ihtiyaçları olduğu, her birinin eğitim alma imkânına sahip olmadığı, alman eğitimlerin de bu ihtiyaçları tamamen karşılayamadığı, ancak eğitim sonucunda verimliliklerinin büyük ölçüde arttığı anlaşılmıştır. VIII
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2005
Keywords: İnsan kaynakları yöntemi; Eğitimin çalışma verimliliğine etkisi; Kuaförlerde eğitimin çalışan verimliliğine etkisi