Proje tabanlı yönetim yaklaşımı ve bir uygulama - Erkek, Anıl (My University, 2005)
Bu tezde, demografik "ve diyagnostik olmak üzere 2 bölümden oluşan bir anket formu, değişik sektörlerdeki 9 şirkette çalışan toplam 90 kişiye uygulanmıştır. Şirketler, organizasyon yapılarına göre proje, matriks ve fonksiyonel tabamı organizasyonlar olarak kategorilendirilmiştir. Anket yöntemi ile toplanan verilerin analizi için SPSS for Windows 10.0 istatistik paket programı kullanılmıştır. "Uygulanan anketin ana amacı, tezin teorik kısmında proje tabanlı yönetim fonksiyonları olarak tanımlanan proje kapsam yönetimi, proje organizasyonun ile, proje genel yönetim etkinliği fonksiyonlarının performanslarının, organizasyonun proje tabanlı olma derecesi arttıkça yükseldiği hipozetezi araştırmaktır.. Bu amaçla frekans dökümleri, alpha güvenilirlik testi, Pearson korelasyon analizi ve çapraz tablo analizleri istatistik araçları olarak kullanılmıştır. Anket verilerinin analizi sonucunda ortaya konulan ana hipotez doğrulanmıştır. Anahtar kelimeler: Proje tabanlı yönetim, proje tabarm organizasyon, proje organizasyon, proje yönetimi, geçici organizasyonlar. vii
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: İşleme; Yönetim; Organizasyon