Ege ve Akdeniz Bölgelerinde kullanılan hava şartlandırma sistemlerinin incelenmesi ve pilot bölgede sistem seçimi - Özdemir, Kadir (My University, 1996)
Bu çaılşmada hava şartlandırma sistemleri incelenip, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sistem seçimi üzerinde çalışılmıştır. Uygulama örnekleri konfor klimasına yönelik olup restorant, villa ve bir otelin yatak katlarına yaz ve kış kliması için uygulanabilir klima sistemleri üzerinde durulmuştur. Bir mahaldeki hava şartlarının istenen değerde sağlanması için uygulamada bir çok hava şartlandırma ( klima ) sistemi vardır. Bu çalışmadaki örneklerde konfor, mimari, yatırım ve işletme maliyetleri gibi sistem seçimine etki eden faktörler göz önüne alınarak sistemlerin karşılaştırılması da yapılarak uygun sistem seçimi yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996
Keywords: İklendirme tanımı; nemli hava hakkunda genel bilgiler klima sistemleri; klima hesaplarında izlenecek işlem sırası; hava kanalları konstrüksiyon ve hesabı; uygulama örnekleri ve klima sistemlerinin seçimi villa