Havuz kaynamasının FC3284, FC84 saf maddeleri ve karışımları ile incelenmesi - Ceylan, Cemal Kerem (My University, 2017)
Sıcaklık kontrollü havuz kaynamasında FC3284, FC84 saf maddelerinin ve ikili karışımlarının kabarcık hızı ve kabarcık çapı, ısıtılan yüzeyden belli bir mesafede olan optik problar ile ölçülmüştür. Atmosferik basınçta bütün kaynama eğrisi bölgelerini elde edebilmek amacıyla ısıtılan yüzey sıcaklığı ile doyma sıcaklığı arasındaki fark (sıcaklık aşımı) adım adım arttırılmıştır. Saf maddeler ve ikili karışımları için buhar kabarcıklarının hız ve çap değerleri bütün kaynama eğrisi boyunca belli sıcaklık aşımlarında belirlenmiştir. Farklı havuz kaynama bölgelerinde farklı kabarcık hız ve çapı değerleri oluşmuştur. Sonuçlar birbirleriyle ve literatürdeki mevcut bazı korelasyonlarla karşılaştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017
Keywords: Optik prob; Kabarcık hızı; Kabarcık çapı; FC84; FC3284; İkili karışım; Sıcaklık kontrollü havuz kaynaması