Süreç yönetimi uygulamalarının örgütsel bağlılığa etkisinde örgütsel adaletin aracı rolü - Arslan, Abdullah Taha (My University, 2019)
Bu tez çalışmasının amacı, süreç yönetimi uygulamaları ile örgütsel bağlılık ilişkisinde örgütsel adaletin aracı rolünü ortaya koymaktır. Çalışmada öncelikle belirtilen kavramlar hakkında teorik bilgiler verilmiş, konuların detayları açıklanmıştır. Araştırma bölümünde ise, bu değişkenler arasındaki ilişkilerin ortaya konulması amacıyla, süreç yönetimi uygulamalarının gerçekleştirildiği bir organizasyonda anket uygulaması gerçekleştirilmiş olup, 117 adet form yanıtlanmıştır. Araştırma sonucunda, süreç yönetimi uygulamalarının örgütsel bağlılık üzerindeki etkisinde örgütsel adaletin tam aracılık rolünün bulunduğu anlaşılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019
Keywords: Süreç yönetimi; Örgütsel adalet; Örgütsel bağlılık