Bir alternatif turizm türü olan doğa-atlı spor turizminin Kastamonu örneği üzerinde irdelenmesi - Oruç, Onur (My University, 2004)
Tezde, kitle turizmine karşı geliştirilen alternatif turizm kavramı içinde son yıllarda önemi artan doğa-atlı spor turizmi konu alınmıştır. Yurt dışı ve yurt içi örnekleri incelenmiş ve bazı tasarım kriterlerine ulaşılmıştır. Bu turizm alternatifine uygun bir kent olan Kastamonu incelenmiş ve burada uygulanacak doğa-atlı spor turizm tesislerinin sahip olması gereken özellikler ve tasarım kriterleri, araştırma ve karşılaştırma yoluyla saptanmıştır. Kastamonu'daki köy dönüşümleri, aile işletmelerinin turizme açılması ve alternatif turizm potansiyeli ortaya konmuştur. Kastamonu'da uygulanacak ve at sırtında doğa gezileri sunacak bir turizm tesisinin, şehrin ekonomik ve sosyal hayatına katkı sağlayabilecek şekilde yapılması gerektiği söylenmiştir. Bu tesislerin Kastamonu'ya uygun ve özgün bir tasarım anlayışıyla uygulanması gerekmektedir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Alternatif turizm; Turizm tesisleri; At, doğa gezileri