Kapalı yüzme havuzlarında ısı ve kütle transferi hesaplarının yapılması - Kesicioğlu, Hasan (My University, 2011)
Kapalı yüzme havuzlarında ısı transferi ve kütle transferi hesapları çeşitli normlarda araştırılmış ve sonuç olarak değişik durumlar için formüller verilmiştir. Bu çalışmaların dışında bazı makalelerde bu konuya farklı ifadelerle yaklaşımda bulunulmuştur. Sözkonusu ifadelerin gerçek bir durumdan alınan değerler ile karşılaştırılması yapılması hedeflenmiştir.Kapalı havuzlarda kontrol edilmesi gereken en önemli parametreler su ve ortam sıcaklığı ve havuz holünün bağıl nemidir. Yapılan çalışmalarda ortam havasının ve suyun sıcaklığının sabit tutulması için ısı transferi hesapları ortaya konmuştur. Ayrıca havuz yüzeyinden oluşan kütle transferi miktarı için çok farklı ampirik ifadelere başvurulmuştur.Bu çalışmada yukarıda bahsedilen ısı transferi ve kütle transferi problemlerine dair daha önce verilen ifadeler birbirleri arasında karşılaştırılacaktır. Ayrıca mevcut bir kapalı yüzme havuzu tesisinden alınan ölçümler ile bu ifadelerin tutarlılığını da sorgulama fırsatı edinilecektir.Gerçek bir tesisden alınan ölçümler ile bu ifadeleri karşılaştırdığımızda verilen ifadelerin gerçek değerlerin %80 ile %150 arasında üstünde kaldığı sonucu görülecektir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Kapalı yüzme havuzları; Isı kaybı hesapları; Kütle tranferi hesapları; Nem alma santrali üzerinden buharlaşma miktarının hesaplanması